Lotgenotengroep partnerverlies - Humanitas Overvecht

non-profit organisatie
Samenkomst
Helpen
Ontmoeten

Wanneer je je partner verloren bent kan deelname aan Lotgenotengroep Partnerverlies veel steun geven. Juist als je niet weet hoe je verder moet, dankzij herkenning en erkenning.

Het verlies van een partner is bijzonder ingrijpend. Je staat er alleen voor. De gezamenlijke toekomst is ineens verdwenen, de lege plek aan tafel en naast je in bed maken het gemis erg voelbaar. Daarnaast sta je nu alleen voor alle praktische zaken die gedaan moeten worden. In de Lotgenotengroep partnerverlies ontmoet je mensen die jouw verhaal en gevoelens herkennen. Dat geeft steun.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: het overlijden, de uitvaart, reacties van mensen in de omgeving, herinneringen: opzoeken of vermijden? Hoe ga je om met gevoelens zoals boosheid, angst en schuldgevoel? Hoe ga je om met speciale dagen? Hoe zorg je voor jezelf? De toekomst: nabestaan of voortleven? En vanzelfsprekend gesprekspunten die de deelnemers inbrengen.

In een lotgenotengroep voel je dat je niet alleen staat. Doordat iedereen in de groep iets vergelijkbaars heeft meegemaakt, is er vanaf het begin veel herkenning en begrip. Door het delen van verhalen, ervaringen en gevoelens van anderen, ontvang je niet alleen steun, maar geef je het ook.

De lotgenotengroep bestaat uit vijf tot acht personen en komt acht maal bijeen gedurende drie maanden. De groep wordt begeleid door Willemien Ausems en Renee Lommen, van het project Steun bij Rouw.

Heb je behoefte om deel te nemen aan een groep? Voorafgaand aan de groep nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Wil je meer informatie of eerst even een gesprek voor je je aanmeldt: je bent van harte welkom!

Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn gaat de groep van start.

Waar

Christiaan Krammlaan 2 Utrecht

Contact

Humanitas Utrecht
Contactpersoon

Neem contact op met Humanitas:

-29