Sport

MONKEY MOVES - APELEUKE MULTISPORT

Ga je met ons mee op multisport junglereis? Onderweg leer je de basis van 11 sporten en nog veel meer. Je maakt vriendjes, leert sociale vaardigheden, wordt steeds slimmer en legt de basis van een leven lang gezond bewegen!

Onze multisport dreumesgym, peutergym, kleutergym en multisport lessen voor basisschoolkinderen zijn ontwikkeld door bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten, docenten, psychologen en ouders. Ze bieden jouw apekoppie van 18 maanden t/m 9 jaar, op elk moment, precies wat hij/zij nodig heeft.

Voor heel veel ouders en kinderen is een Gratis Proefles het startpunt van een hele mooie junglereis van een paar jaar! Tijdens deze reis verzamelen jullie steeds meer vaardigheden in jullie eigen junglereis paspoortje. Elk levensjaar is er een uniek paspoort met unieke vaardigheden om te leren.

Tot snel in een van onze apeleuke lessen!

Sportdag:

Iedere vakantie organiseren wij Apeleuke sportdagen in Utrecht. De apekoppies gaan een hele dag lekker multisporten. Ze maken zo veel nieuwe vriendjes.

Kinderfeestje:

Hoera, hoera, hoera! Misschien ga jij binnenkort wel een kinderfeestje organiseren, Monkey Moves biedt de uitkomst! Wij hebben namelijk altijd een apeleuk kinderfeestprogramma klaar staan.

https://monkeymoves.com/regio/utrecht/

Aanmelden

Giel-jan Wittenberg - giel-jan@monkeymoves.nl - +31 6 28 24 71 92
Theater

Stut Theater

Stut Theater is hét community theatergezelschap in Utrecht dat kunst en welzijn combineert tot haar eigen  artistieke signatuur. Stut maakt spraakmakende en taboedoorbrekende theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op de persoonlijke verhalen en ervaringen van onze spelers. Stut werkt met en voor mensen die buiten de boot vallen; mensen die niet vanzelfsprekend kunnen meedraaien in de samenleving. We richten ons op mensen (zowel spelers als publiek) die maatschappelijk onder druk staan en niet automatisch in aanraking komen met het Utrechtse podiumkunsten aanbod. Wij geven een podium aan  mensen die vaak niet gehoord of gezien worden. Onze spelers zijn bijzonder omdat ze overal vandaan komen, een indrukwekkend verhaal hebben en omdat ze uiteindelijk de moed hebben dit te vertolken op het podium.  

Verwar ze niet met amateurs. Zij staan dan wel voor het eerst op een podium maar zij zijn ervaringsdeskundige in hun verhaal. Vaak hebben ze niet de ambitie om te leren acteren maar ontstaat er wel de ambitie om hun  verhaal over te brengen. Stut motiveert mensen om hun grootste talent in te zetten op het podium: hun authenticiteit. Daarnaast is Stut als geen ander in staat om de juiste theatrale middelen in te zetten om de spelers te laten schitteren in een artistiek interessante voorstelling.  

Aanmelden

Manon Suringa - manon@stut.nl - 0682737983
Advocaten

Sociaal Advocaat

Mijn naam is Arno en ik ben sociaal advocaat gespecialisseerd in Huurrecht en Arbeidsrecht

Aanmelden

Arno Straver - a.straver@spuistraat10.nl - +31642164488
Zorg

Laurier b.v.

"Laurierzorg is een thuiszorg met oog voor detail. Wij stimuleren de zelfredzaamheid van de zorgbehoeftige door hem of haar te voorzien van zorg op maat. Voor jong en oud. Soms heb je even hulp of ondersteuning nodig. Wij bieden casemanagement en palliatieve zorg aan naast de reguliere zorg. Wij hebben een gekwalificeerde Casemanager die u kan helpen. Daarnaast zijn wij goed op de hoogte van palliatieve zorg. Palliatieve zorg is een zware periode voor het gezin. Wij leveren ook particuliere zorg. Wij staan klaar om u te helpen."

Waar

Floridadreef 58 Utrecht

Aanmelden

Naouel Assbai - info@laurierzorg.nl
Dansen

West Coast Swing Utrecht

Wij zijn een groep enthousiaste West Coast Swing dansers die dansmiddagen-/avonden en workshops organiseren in Utrecht en die meer mensen kennis willen laten maken met deze creatieve en veelzijdige dans.

West Coast Swing is een dans die gekenmerkt wordt door een hoge mate van improvisatie, zowel door de leider als de volger. West Coast Swing wordt gedanst op een brede variëteit van muzieksoorten, van hedendaagse Top40, R&B tot blues en alle denkbare genres daartussen.

Waar

schooneggendreef 27 Utrecht

Aanmelden

Miranda Lam - utrecht@westcoastswing.com
Welzijn

Dock Utrecht Overvecht

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner

We gaan in gesprek om elkaar te leren kennen. Heb jij een vraag over je buurt of heb je een idee voor je eigen buurt?

Kom langs of neem contact op met de sociaal makelaars. Samen kennen we de wijk en gaan we aan de slag, indien nodig ook met andere organisaties in de wijk.

Sociaal makelaars vind je in de wijk, buurtcentra, speeltuinen én online. Met jou als bewoner werken we aan een fijne buurt.

Bij twijfel bel ons!

Aanmelden

Tjitske van der Woude - tvdwoude@dock.nl - 06 10650104
Cursus

Cursus In Beeld, gezondheid & fotografie

In de cursus In Beeld (12 bijeenkomsten) ontdek je door middel van fotografie en groepsbijeenkomsten waar je nog wel energie en goede zin van krijgt, ondanks je gezondheidsklachten. Door het fotograferen ga je weer op pad en tijdens de bijeenkomsten ontmoet je nieuwe mensen. De begeleiding is gericht op positieve ervaringen opdoen zodat je ook weer vervolgstappen kunt maken. De cursussen in het najaar gaan gewoon, we zorgen voor 1,5 m afstand. We geven 2 cursussen: vanaf donderdagochtend 16 september en vrijdagochtend 17 september. De cursus is gratis, wij zorgen voor eenvoudige cameraatjes. Klik hier voor informatie en aanmelden.

Plaats: Buurthuis de Jager

Aanmelden

Jeanne klaassen - info@blauwlicht.org
Vrijwilligerswerk

Kamers met Aandacht

'Een beetje aandacht voor elkaar' 

Weet u nog het moment dat u uit huis ging?

Als je net op eigen benen staat kun je soms ook wat eenzaam voelen en heb je vaak nog hulp nodig van familie en vrienden. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is en je geen vertrouwde plek hebt om naar terug te keren?  

Kamers met Aandacht helpt deze kwetsbare groep jongeren bij het zoeken van een thuis. U kunt meehelpen door tijdelijk een kamer te verhuren aan een jongere, als tussenstap voordat zij weer zelfstandig kunnen wonen. Een kamer mét aandacht! Het maakt niet uit hoe oud u bent of hoe vaak u thuis bent. Iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden.  

Misschien vindt u het gezellig als een jongere af en toe een hapje mee eet, lijkt het u leuk om samen te sporten of helpt u liever met de administratie. Jongeren kunnen een klusje voor u doen, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen doen. Zo ontstaat er voor beiden een win-win situatie. 

Aanmelden

Sabine - sabine@kamersmetaandacht.nl
Hulpverlening

Spoor030

gespecialiseerde jeugdzorg

Aanmelden

vera v ewijk - vvanewijk@spoor030.nl
Buurthuizen

Buurtcentrum de Jager

Buurtcentrum De Jager is gelegen in de wijk Overvecht (Zuid). Het relatief nieuwe pand heeft een frisse en moderne uitstraling en is toegankelijk voor minder validen. De Jager beschikt over zeven zalen en een grote ontmoetingsruimte met aansluitend kookfaciliteiten.

Aantal personen per zaal (per 26/06/2021 i.v.m. corona)

  • Zaal 1: 6 personen
  • Zaal 2: 6 personen
  • Zaal 3: 10 personen
  • Zaal 4: 3 personen
  • Zaal 5: 4 personen
  • Zaal 6: 12 personen, kan gecombineerd worden met zaal 7 (beweegvloer)
  • Zaal 7: 8 personen (beweegvloer)
  • Ontmoetingsruimte/ huiskamer: 20 personen Keuken/spoelkeuken: 4 personen

Heb je een (buurt)initiatief of wil je zelf een activiteit organiseren? Check www.utrecht.nl/verhuur voor onze verhuurmogelijkheden.

Openingstijden Open Inloop (buiten schoolvakanties)

Van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00u staat een gastvrouw/heer tot je beschikking en is er geregeld een sociaal makelaar aanwezig. Buiten deze tijden kun je doordeweeks en in het weekend tot 23.00u terecht middels een toegangscode verkregen via het Vastgoedloket (verhuur) van Gemeente Utrecht.

In de zomervakantie is dit pand gesloten en ben je van harte welkom bij buurtcentrum de Boog, Gambiadreef 60 of buurtcentrum de Dreef, Schooneggendreef 27c te Utrecht

DOCK verzorgt het sociaal beheer op dit pand.

Waar

Teun de Jagerdreef 1 Utrecht

Aanmelden

Emine Goktekin - Sociaal Makelaar Dock - egoktekin@dock.nl - 06 10575385
Buurthuizen

Buurtcentrum de Dreef

Buurtcentrum van de Buurt

Waar

Schooneggendreef 27 Utrecht

Aanmelden

Sue Op De Kamp - Sociaal Makelaar Dock - skamp@dock.nl - 0659993577
Sport

Stichting Aapjeskooi

Ken je dat gevoel nog dat je een gymzaal vol toestellen binnen loopt en denkt: ''Yes we gaan Apenkooien vandaag!'' Dat gevoel willen wij in onze gymlessen overbrengen op de aller-kleinsten. Met iedere week een nieuwe uitdagende zaalopstelling laten wij kinderen (tussen 1,5 en 6 jaar) op een speelse manier ervaren dat bewegen naast leerzaam vooral heel leuk is!

De Aapjeskooi is een non-profit organisatie met een maatschappelijk doel: zoveel mogelijk jonge kinderen met plezier laten bewegen! De lessen zijn ontwikkeld vanuit het kind: aangepast op hun leefwereld, fantasie en ontwikkeling. Binnen een ongedwongen sfeer is er ruimte voor alle kinderen op eigen tempo en niveau te ontdekken wat zij al kunnen en durven in de gymzaal. Daarnaast bieden we gezamenlijke spelletjes en oefeningen aan waarbij we iedere les kinderen iets nieuws leren op motorisch en/of sociaal vlak. Dreumesen en peuters worden in de lessen vergezeld door een ouder. Samen met je kind heb je daarmee een leuke en sportieve ochtendactiviteit (quality-time).

Aanmelden

Aapjeskooi - info@aapjeskooi.nl
Zoom