Organisaties in Overvecht

Ontdek onze 179 organisaties en initiatieven

Duurzaamheid

Overvecht zoekt energiespaarders

Hebt u tussen half november en kerstmis wat tijd om Overvechters met smalle beurs te helpen met energiebesparing? Vrijwilligers van Energie-U leren u hoe u radiatorfolie plakt, en onnodig energieverbruik opspoort. Vervolgens krijgt u een checklist mee en materialen zoals tochtstrippen, Ledlampen, radiatorfolie en waterbesparende douchekoppen, waarmee u cliënten van de Voedselbank kunt helpen direct energie te besparen. Wat levert het op? Blije klanten en u kunt de kennis in eigen huis gebruiken om uw eigen energiekosten te verminderen.

Doe mee als u een paar dagdelen kunt missen. Technische kennis is niet nodig.

De Voedselbank Overvecht, Energie-U en Duurzaam Utrecht 2030 organiseren deze actie. Meld u aan of vraag meer informatie bij Ineke Malsch: ineke@duurzaamutrecht2030.nl.

Aanmelden

Ineke Malsch - ineke@duurzaamutrecht2030.nl
Digitaal

Digitale Buddies in Overvecht

GeluksBV organiseert samen met partners in de stad, het 10-weekse programma Digitale Buddies. Het doel: meer gelukkige Utrechtse ouderen! Het middel: ROC-studenten gaan wekelijks met ouderen in gesprek, op basis van dat gesprek ontstaat de motivatie om te ontdekken wat de digitale wereld deze ouderen te bieden heeft.

We starten op 10 februari 2023 in Buurtcentrum De Dreef (Schooneggendreef 27C), de bijeenkomsten vinden plaats op de vrijdagmiddagen van 14.00 - 16.00 uur. De precieze data en tijden vindt u op deze website. Hier vindt u ook meer informatie en kunt u zich aanmelden als geïnteresseerde of als mogelijke partnerorganisatie.

Waar

Schooneggendreef 27

Aanmelden

Nadja van Kessel - nvkessel@dock.nl - 06 59916563
Solliciteren

Jouw kracht als introvert - 13 oktober

Brutale mensen hebben de halve wereld en dat geldt ook op de werkvloer. Als introvert kan het, door al die enthousiaste extraverte mensen, knap lastig zijn om je te profileren tijdens een sollicitatiegesprek en in je werk. Hoe zorg je dat juist de kracht die jij hebt als introvert gezien wordt? Hoe kom je er als introvert achter waar jouw unieke kracht precies ligt?

Wat behandelen we tijdens deze workshop?

In dit webinar gaat Karolien Koolhof (Quiet Quality) in op al dat soort vragen. Ze deelt haar eigen ervaringen als introvert en ze vertelt over haar onderzoek naar introvert leiderschap, waarvoor ze sprak met introverte leidinggevenden wereldwijd. Ze staat stil bij wat introversie is en geeft praktische tips om de kracht ervan het beste te benutten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wat is introversie?
 • Hoe ontdek je waar jouw kracht ligt?
 • Hoe profileer je jezelf als introvert? (solliciteren, werk, ondernemerschap)

Meld je aan!

Dit doe je via: https://jobon.nl/events/jouw-kracht-als-introvert/

Zien we je tijdens deze workshop? We heten je van harte welkom!

Evenement

De Utrechtse Etapas

Proef en beleef Utrecht op de fiets tijdens de Utrechtse Etapas!

Dat fietsen gezond is, hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. Fietsen is niet alleen een gezonde bezigheid, het is ook de ideale manier om de omgeving te ontdekken. Tijdens de Utrechtse Etapas op 24 september fiets je niet alleen een mooie route, maar proef je ook allerlei “tapas” uit diverse keukens. Fiets je ook mee? Ga voor meer informatie naar www.utrechtse-etapas.nl!

Gezondheid

LunchMaatjes bij SBO Sint Maarten

Op basisschool SBO Sint Maarten heeft LunchMaatjes de afgelopen maanden de gezonde zelfsmeerlunch kunnen aanbieden dankzij een subsidie van de Gemeente Utrecht. Alle kinderen, ongeacht de dikte van de portemonnee van hun ouders, eten dagelijks gezond op school. Kinderen die lang niet altijd toegang hebben tot gezond eten krijgen dit dankzij dit project wél.

Hiermee willen we het perspectief voor de jeugd in Overvecht versterken: nu en in de toekomst gezond!

Iedereen wil graag doorgaan met dit project en het lijkt erop dat de Gemeente Utrecht ons hierin gaat ondersteunen maar voorlopig hebben we nog steun nodig. Wil jij de kinderen op deze school helpen? Dat kan, via deze link: 

http://www.voorjestadsie.nl/lunchmaatjesbijSBOSintMaarten

Klik, doneer, en stuur door!

Waar

Neckardreef 20
Utrecht

Aanmelden

Jos Lutterman - Jos@lunchmaatjes.nl - 0610522547
Cultuur

ZIMIHC theater Stefanus

ZIMIHC theater Stefanus

ZIMIHC theater Stefanus is ons theater in de Utrechtse wijk Overvecht. We richten ons op de ontwikkeling van alle (amateur) kunstvormen uit alle culturen. Bijna alles is mogelijk bij ZIMIHC theater Stefanus. Onze foyer is een sfeervolle overdekte patio met een grote bar.

Waar

Braziliëdreef 2
Utrecht

Aanmelden

Zimihc Stefanus - r.dubbeldam@zimihc.nl
Welzijn

Weggeefbus

De weggeefbus vervult de functie van een rijdend buurthuis en staat op wisselende plekken in de wijk Overvecht om in contact te komen met bewoners van de wijk. De Weggeefbus is een ideaal middel om bewoners die het moeilijk hebben te ondersteunen. Materialen die wij weggeven voorzien ook aan mogelijke behoeftes. Dit kan bijvoorbeeld door een leuk gesprek of primaire behoeftes (bijvoorbeeld; kleding, mondkapjes, schoolspullen, koffie, thee en hygiëneproducten) aan te bieden. Er is ook ruimte voor vrijwilligerswerk en eigenaarschap van bewoners. Zo kunnen bewoners er zelf voor kiezen om iets te doneren of hulp aan te bieden.

Met de weggeefbus willen we versneld en duurzaam een bijdrage leveren aan het tegengaan van de negatieve sociale effecten die de coronapandemie heeft (gehad) voor inwoners van Overvecht die zich bevinden rondom de armoedegrens.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het bieden of krijgen van hulp kun je ons contacteren. Met z’n alle staan we sterk en zullen wij uit deze moeilijke tijd komen!!

Aanmelden

Ouafaa Ziani - oziani@dock.nl
Coaching

(Online)event - Spreken als een pro!

Spreken als een pro!

Wil jij meer impact maken met jouw stemgebruik? Elke dag communiceren we en maken we gebruik van onze stem. Jouw stem bepaalt voor een groot deel hoe je overkomt. Tijdens de online workshop ‘Spreken als een pro!’ geeft stemcoach en logopedist Janine de Widt oefeningen! Krijg tips over hoe jij met jouw stem een onuitwisbare indruk achterlaat tijdens een gesprek.

Janine: “Wij maken werk van jouw stem, zodat je de gewenste indruk kunt achterlaten en je jouw stem in topconditie houdt!”

Interactief aan de slag

Waar ga je allemaal mee aan de slag tijdens deze workshop?

 • De workshop is interactief.
 • We gaan oefenen met onze stem en wijze van spreken.
 • We besteden aandacht aan o.a. spreeksnelheid, intonatie, stemgebruik, adem en jouw houding.

Meld je aan!

Nieuwsgierig geworden over hoe je nog meer uit je stem kan halen? Meld je aan en doe gratis mee via https://jobon.nl/events/spreken-als-een-pro-3/

Waarom aanmelden?

Als eerste omdat je nieuwe mensen leert kennen en inspiratie krijgt binnen een open en veilige omgeving. Onze deelnemers halen energie uit de sfeer en binnen onze groepen is er altijd ruimte voor een stukje coaching om jou echt verder te helpen. Wist je dat deelnemers van JobOn bijeenkomsten 30 dagen sneller een baan vinden?

Aanmelden

M. Graafland - merel_graafland@hotmail.com
Vrijwilligerswerk

Handjehelpen Vechtzoom & De Gagel

Handjehelpen gelooft in een wereld waarin mensen zich inzetten voor elkaar. Onze vrijwilligers en stagiairs zetten zich in voor kinderen en volwassenen met een beperking of een chronische ziekte die thuis wonen. Wij zijn er ook voor (overbelaste) mantelzorgers. Handjehelpen biedt flexibel vrijwilligerswerk dat past in elke agenda. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je vrijwilligerswerk doet. Kijk hier bij onze vrijwilligersvacatures wie jij in deze wijk zou kunnen helpen!

Aanmelden

Danny Stigter - dstigter@handjehelpen.nl - 06 10142786
Muziekles

Eugene Simon Impresario Zangcoach

Eugene Simon Impresario Zangcoach Website (klik op link onder - meer informatie)) Keyboardles Utrecht Overvecht Noord Volwassenen warungpianobar.com

Waar

Falklanddreef 78
Utrecht

Aanmelden

Eugene Simon - eugenesimon1962@gmail.com - 0628891977
Zingen

Zanggroep ‘Zingen is gezond’ verhuist.

Voorgaande jaren kwam zanggroep ‘Zingen is gezond’ bijeen in De Hoeksteen op de Monarchvlinderlaan. Er werd gezongen op maandagmiddag, 1 x per 14 dagen, om 15.00 uur. Omdat De Hoeksteen nu ook op deze maandagmiddag een open inloop heeft is de zanggroep verplaatst naar buurtcentrum ‘Hoge Weide’ op de Laurierweg, nr. 104. De tijd is hetzelfde gebleven. Iedereen die van zingen houdt en wil ervaren dat zingen goed voor je gezondheid is, is welkom in de oneven weken om 15.00 uur in het buurtcentrum. Eerst wordt er gezellig bijgepraat onder het genot van een kop koffie of thee. Om 15.30 uur wordt er gezongen bij de piano. Wees welkom! Zingen is gezond!

Aanmelden

Nelly van den Broek - m.n.vandenbroek@online.nl - 0618436576
Netwerken

Utrecht in Dialoog

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Utrecht in Dialoog brengt mensen in een inspirerend, betekenisvol gesprek met elkaar brengen over belangrijke thema’s. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, krijgen bewoners stem, worden verschillen en overeenkomsten zichtbaar en ontstaat er ruimte voor verschillende perspectieven, nieuwe inzichten, persoonlijke actie en verandering. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers vergroot en verdiept inzicht. Zo ontstaan nieuwe eigen vormen van samen leven in een divers Utrecht. Een dialoog respecteert verschillen, leidt tot nieuwe, verrijkende inzichten en verbondenheid in de stad. 

Aanmelden

Utrecht in Dialoog - utrechtindialoog@gmail.com
Sport

MONKEY MOVES - APELEUKE MULTISPORT

Ga je met ons mee op multisport junglereis? Onderweg leer je de basis van 11 sporten en nog veel meer. Je maakt vriendjes, leert sociale vaardigheden, wordt steeds slimmer en legt de basis van een leven lang gezond bewegen!

Onze multisport dreumesgym, peutergym, kleutergym en multisport lessen voor basisschoolkinderen zijn ontwikkeld door bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten, docenten, psychologen en ouders. Ze bieden jouw apekoppie van 18 maanden t/m 9 jaar, op elk moment, precies wat hij/zij nodig heeft.

Voor heel veel ouders en kinderen is een Gratis Proefles het startpunt van een hele mooie junglereis van een paar jaar! Tijdens deze reis verzamelen jullie steeds meer vaardigheden in jullie eigen junglereis paspoortje. Elk levensjaar is er een uniek paspoort met unieke vaardigheden om te leren.

Tot snel in een van onze apeleuke lessen!

Sportdag:

Iedere vakantie organiseren wij Apeleuke sportdagen in Utrecht. De apekoppies gaan een hele dag lekker multisporten. Ze maken zo veel nieuwe vriendjes.

Kinderfeestje:

Hoera, hoera, hoera! Misschien ga jij binnenkort wel een kinderfeestje organiseren, Monkey Moves biedt de uitkomst! Wij hebben namelijk altijd een apeleuk kinderfeestprogramma klaar staan.

https://monkeymoves.com/regio/utrecht/

Aanmelden

Giel-jan Wittenberg - giel-jan@monkeymoves.nl - +31 6 28 24 71 92
Theater

Stut Theater

Stut Theater is hét community theatergezelschap in Utrecht dat kunst en welzijn combineert tot haar eigen  artistieke signatuur. Stut maakt spraakmakende en taboedoorbrekende theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op de persoonlijke verhalen en ervaringen van onze spelers. Stut werkt met en voor mensen die buiten de boot vallen; mensen die niet vanzelfsprekend kunnen meedraaien in de samenleving. We richten ons op mensen (zowel spelers als publiek) die maatschappelijk onder druk staan en niet automatisch in aanraking komen met het Utrechtse podiumkunsten aanbod. Wij geven een podium aan  mensen die vaak niet gehoord of gezien worden. Onze spelers zijn bijzonder omdat ze overal vandaan komen, een indrukwekkend verhaal hebben en omdat ze uiteindelijk de moed hebben dit te vertolken op het podium.  

Verwar ze niet met amateurs. Zij staan dan wel voor het eerst op een podium maar zij zijn ervaringsdeskundige in hun verhaal. Vaak hebben ze niet de ambitie om te leren acteren maar ontstaat er wel de ambitie om hun  verhaal over te brengen. Stut motiveert mensen om hun grootste talent in te zetten op het podium: hun authenticiteit. Daarnaast is Stut als geen ander in staat om de juiste theatrale middelen in te zetten om de spelers te laten schitteren in een artistiek interessante voorstelling.  

Aanmelden

Manon Suringa - manon@stut.nl - 0682737983
Advocaten

Sociaal Advocaat

Mijn naam is Arno en ik ben sociaal advocaat gespecialisseerd in Huurrecht en Arbeidsrecht

Aanmelden

Arno Straver - a.straver@spuistraat10.nl - +31642164488
Zorg

Laurier zorg

"Laurierzorg is een thuiszorg met oog voor detail. Wij stimuleren de zelfredzaamheid van de zorgbehoeftige door hem of haar te voorzien van zorg op maat. Voor jong en oud. Soms heb je even hulp of ondersteuning nodig. Wij bieden casemanagement en palliatieve zorg aan naast de reguliere zorg. Wij hebben een gekwalificeerde Casemanager die u kan helpen. Daarnaast zijn wij goed op de hoogte van palliatieve zorg. Palliatieve zorg is een zware periode voor het gezin. Wij leveren ook particuliere zorg. Wij staan klaar om u te helpen."

Waar

Floridadreef 58B
Utrecht

Aanmelden

Naouel Assbai - info@laurierzorg.nl
Dansen

West Coast Swing Utrecht

Wij zijn een groep enthousiaste West Coast Swing dansers die dansmiddagen-/avonden en workshops organiseren in Utrecht en die meer mensen kennis willen laten maken met deze creatieve en veelzijdige dans.

West Coast Swing is een dans die gekenmerkt wordt door een hoge mate van improvisatie, zowel door de leider als de volger. West Coast Swing wordt gedanst op een brede variëteit van muzieksoorten, van hedendaagse Top40, R&B tot blues en alle denkbare genres daartussen.

Waar

schooneggendreef 27
Utrecht

Aanmelden

Miranda Lam - utrecht@westcoastswing.com
Welzijn

Dock Utrecht Overvecht

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner

We gaan in gesprek om elkaar te leren kennen. Heb jij een vraag over je buurt of heb je een idee voor je eigen buurt?

Kom langs of neem contact op met de sociaal makelaars. Samen kennen we de wijk en gaan we aan de slag, indien nodig ook met andere organisaties in de wijk.

Sociaal makelaars vind je in de wijk, buurtcentra, speeltuinen én online. Met jou als bewoner werken we aan een fijne buurt.

Bij twijfel bel ons!

Aanmelden

Tjitske van der Woude - tvdwoude@dock.nl - 06 10650104
Cursus

Cursus In Beeld, gezondheid & fotografie

In de cursus In Beeld (12 bijeenkomsten) ontdek je door middel van fotografie en groepsbijeenkomsten waar je nog wel energie en goede zin van krijgt, ondanks je gezondheidsklachten. Door het fotograferen ga je weer op pad en tijdens de bijeenkomsten ontmoet je nieuwe mensen. De begeleiding is gericht op positieve ervaringen opdoen zodat je ook weer vervolgstappen kunt maken. De cursussen in het najaar gaan gewoon, we zorgen voor 1,5 m afstand. We geven 2 cursussen: vanaf donderdagochtend 16 september en vrijdagochtend 17 september. De cursus is gratis, wij zorgen voor eenvoudige cameraatjes. Klik hier voor informatie en aanmelden.

Plaats: Buurthuis de Jager

Aanmelden

Jeanne klaassen - info@blauwlicht.org
Vrijwilligerswerk

Kamers met Aandacht

Stichting Kamers met Aandacht zoekt mensen die een kamer willen verhuren, maar ook een steuntje in de rug bieden. Om jongeren tussen 18 en 23 jaar met een achtergrond in jeugd- of pleegzorg op weg te helpen naar zelfstandigheid en een kansrijke toekomst.  

Weet u nog het moment dat u uit huis ging?

Als je net op eigen benen staat kun je soms ook wat eenzaam voelen en heb je vaak nog hulp nodig van familie en vrienden. Maar wat als dat sociale vangnet er niet is en je geen vertrouwde plek hebt om naar terug te keren?  

Kamers met Aandacht helpt deze kwetsbare groep jongeren bij het zoeken van een thuis. U kunt meehelpen door tijdelijk een kamer te verhuren aan een jongere, als tussenstap voordat zij weer zelfstandig kunnen wonen. Een kamer mét aandacht! Het maakt niet uit hoe oud u bent of hoe vaak u thuis bent. Iedere woonruimte kan een kamer met aandacht worden.  

Misschien vindt u het gezellig als een jongere af en toe een hapje mee eet, lijkt het u leuk om samen te sporten of helpt u liever met de administratie. Jongeren kunnen een klusje voor u doen, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen doen. Zo ontstaat er voor beiden een win-win situatie. 

Aanmelden

Marjolein Buurman - marjolein@kamersmetaandacht.nl - 0652681859
Hulpverlening

Spoor030

gespecialiseerde jeugdzorg

Aanmelden

vera v ewijk - vvanewijk@spoor030.nl
Buurthuizen

Buurtcentrum de Jager

Buurtcentrum De Jager ligt in Overvecht Zuid. Het relatief nieuwe pand heeft een frisse en moderne uitstraling en is toegankelijk voor minder validen. De Jager beschikt over zeven zalen en een gezellige ontmoetingsruimte met aansluitend kookfaciliteiten.

Aantal personen per zaal:

 • Zaal 1: 12 personen
 • Zaal 2: 16 personen
 • Zaal 3: 14 personen
 • Zaal 4: 4-6 personen
 • Zaal 5: 4 personen
 • Zaal 6: 20 personen, kan gecombineerd worden met zaal 7 (beweegvloer)
 • Zaal 7: 12 personen (beweegvloer)
 • Ontmoetingsruimte/ huiskamer: 50 personen + Keuken/spoelkeuken: 4 personen

Heb je een (buurt)initiatief of wil je zelf een activiteit organiseren? Check www.utrecht.nl/verhuur voor de verhuurmogelijkheden.

Note: In het buurtcentrum zijn feesten & partijen, zoals bijvoorbeeld, babyshowers, vieren van verjaardagen, bruiloften e.a. helaas niet toegestaan. Ook is het handig om te weten dat Gemeente Utrecht louter de ruimte verhuurd en faciliteiten zoals een koffieapparaat (filters aanwezig), waterkoker, magnetron, koelkast, borden, bestek, wc en kookfaciliteiten. Koffie, thee, melk, suiker en/of andere, neem je zelf mee. Dit geldt ook voor eventuele catering. Wél kunnen we je verbinden aan mooie partijen in de wijk die catering voor je kunnen verzorgen. Na afloop van je activiteit of bijeenkomst, is het aan jou als gebruiker zelf om alles weer schoon achter te laten.

Openingstijden Open Inloop (buiten schoolvakanties)

Van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur staat een gastvrouw/heer tot je beschikking en is er geregeld een sociaal makelaar aanwezig. Buiten deze tijden kun je doordeweeks en in het weekend tot 23.00 uur terecht middels een toegangscode verkregen via het Vastgoedloket (verhuur) van de Gemeente Utrecht.

In de zomervakantie is dit pand gesloten en ben je van harte welkom bij Buurtcentrum De Boog, Gambiadreef 60 of Buurtcentrum De Dreef, Schooneggendreef 27c te Utrecht.

DOCK verzorgt het sociaal beheer op dit pand.

Aanmelden

Emine Goktekin - Sociaal Makelaar Dock - egoktekin@dock.nl - 06 10575385
Buurthuizen

Buurtcentrum de Dreef

Buurtcentrum De Dreef ligt in Overvecht Zuid. Het ruim opgezette pand heeft een frisse en moderne uitstraling en is toegankelijk voor minder validen. Het buurtcentrum beschikt over zes zalen en een grote ontmoetingsruimte met aansluitend kookfaciliteiten.

Aantal personen per zaal:

 • Zaal 1: 15 personen, kan gecombineerd worden met zaal 2
 • Zaal 2: 15 personen
 • Zaal 3: 15 personen
 • Zaal 4: 10 personen
 • Zaal 5: 10 personen
 • Zaal 6: 10 personen
 • Huiskamer: 20 personen
 • Ontmoetingsruimte: 30 personen
 • Keuken/spoelkeuken: 5 personen
 • Kleine kamertje: 3 personen. Deze ruimte staat niet in het reserveringssysteem van Gemeente Utrecht en kan ter plekke besproken worden. De ruimte is ingericht om bv. een korte meditatie te doen, te kolven, gebed, gefocust te werken met een max. van 30 / 45 min. Dit kan alleen in afstemming met Sociaal Beheer ter plekke fysiek op De Dreef zelf.

Heb je een (buurt)initiatief of wil je zelf een activiteit organiseren? Check www.utrecht.nl/verhuur voor de verhuurmogelijkheden.

Note: In het buurtcentrum zijn feesten & partijen, zoals bijvoorbeeld, babyshowers, vieren van verjaardagen, bruiloften e.a. helaas niet toegestaan. Ook is het handig om te weten dat Gemeente Utrecht louter de ruimte verhuurd en faciliteiten zoals een koffieapparaat (filters aanwezig), waterkoker, magnetron, koelkast, borden, bestek, wc en kookfaciliteiten. Koffie, thee, melk, suiker en/of andere, neem je zelf mee. Dit geldt ook voor eventuele catering. Wél kunnen we je verbinden aan mooie partijen in de wijk die catering voor je kunnen verzorgen. Na afloop van de activiteit of bijeenkomst is het aan jou als gebruiker zelf, om alles weer schoon achter te laten.

Openingstijden Open Inloop (buiten schoolvakanties)

Van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur staat een gastvrouw/heer tot je beschikking en is er geregeld een sociaal makelaar aanwezig. Buiten deze tijden kun je doordeweeks en in het weekend tot 23.00 uur terecht middels een toegangscode verkregen via het Vastgoedloket (verhuur) van de Gemeente Utrecht.

DOCK verzorgt het sociaal beheer op dit pand.

Aanmelden

Wendela Vernooij - wvernooij@dock.nl - 06 10 018 605
Sport

Stichting Aapjeskooi

Ken je dat gevoel nog dat je een gymzaal vol toestellen binnen loopt en denkt: ''Yes we gaan Apenkooien vandaag!'' Dat gevoel willen wij in onze gymlessen overbrengen op de aller-kleinsten. Met iedere week een nieuwe uitdagende zaalopstelling laten wij kinderen (tussen 1,5 en 6 jaar) op een speelse manier ervaren dat bewegen naast leerzaam vooral heel leuk is!

De Aapjeskooi is een non-profit organisatie met een maatschappelijk doel: zoveel mogelijk jonge kinderen met plezier laten bewegen! De lessen zijn ontwikkeld vanuit het kind: aangepast op hun leefwereld, fantasie en ontwikkeling. Binnen een ongedwongen sfeer is er ruimte voor alle kinderen op eigen tempo en niveau te ontdekken wat zij al kunnen en durven in de gymzaal. Daarnaast bieden we gezamenlijke spelletjes en oefeningen aan waarbij we iedere les kinderen iets nieuws leren op motorisch en/of sociaal vlak. Dreumesen en peuters worden in de lessen vergezeld door een ouder. Samen met je kind heb je daarmee een leuke en sportieve ochtendactiviteit (quality-time).

Aanmelden

Aapjeskooi - info@aapjeskooi.nl
Fitnesscentra

Oxygengym Ladies Only

Bij Oxygengym Ladies Only zijn wij volledig afgestemd op de sportieve wereld van de vrouw. Een ladies only sportschool met alle faciliteiten, waarin elke training compleet kan worden uitgevoerd met de juiste begeleiding. Fitness maar ook groepslessen, zoals Zumba, Kickbox, Bodypump, BBB en nog veel meer...kom langs en neem een een proefles van € 5 besluit je lid te worden dan verrekenen we dit met je abonnement. We zijn geopend van 8.00 tot 23.00 uur.

Waar

Ammandreef 1
Utrecht
Buurtinitiatief

Voor je Stadsie - Overvecht

Via Voor je Stadsie kun je geld, hulp en materiaal ophalen voor jouw idee om Utrecht mooier, leuker, gezelliger of groener te maken. Meld je idee aan op https://voorjestadsie.nl/nl/ en wij begeleiden je bij jouw plannen.

Waarom Voor je Stadsie?

Waarom zou je kiezen voor een campagne via Voor je Stadsie? Hieronder noemen we de belangrijkste voordelen.

 • Het netwerk van landelijke en lokale partners die willen bijdragen om jouw initiatief tot een succes te maken met geld, middelen en kennis.
 • Individuele en intensieve begeleiding door één van onze experts bij jouw campagne, door andere initiatiefnemers gemiddeld beoordeeld met een 8. Ruim 80% van de campagnes op Voor je Stadsie is succesvol.
 • Workshops en andere evenementen waarin je leert hoe je een goede pitch schrijft, een campagne opzet en waarin je de eerste versie van je campagneplan maakt. Kijk op https://voorjestadsie.nl/nl/pages/meetings voor meer informatie!
 • Een handig platform, waarop jij jouw initiatief presenteert en bekendheid onder Utrechters vergroot, de tussenstand van je campagnes ziet en donaties, materiaal en mensen kan inzamelen.

Aanmelden

Voor je Stadsie - info@voorjestadsie.nl
Buurtinitiatief

Voor je Stadsie - Overvecht

Via Voor je Stadsie kun je geld, hulp en materiaal ophalen voor jouw idee om Utrecht mooier, leuker, gezelliger of groener te maken. Meld je idee aan op https://voorjestadsie.nl/nl/ en wij begeleiden je bij jouw plannen.

Waarom Voor je Stadsie?

Waarom zou je kiezen voor een campagne via Voor je Stadsie? Hieronder noemen we de belangrijkste voordelen.

 • Het netwerk van landelijke en lokale partners die willen bijdragen om jouw initiatief tot een succes te maken met geld, middelen en kennis.
 • Individuele en intensieve begeleiding door één van onze experts bij jouw campagne, door andere initiatiefnemers gemiddeld beoordeeld met een 8. Ruim 80% van de campagnes op Voor je Stadsie is succesvol.
 • Workshops en andere evenementen waarin je leert hoe je een goede pitch schrijft, een campagne opzet en waarin je de eerste versie van je campagneplan maakt. Kijk op https://voorjestadsie.nl/nl/pages/meetings voor meer informatie!
 • Een handig platform, waarop jij jouw initiatief presenteert en bekendheid onder Utrechters vergroot, de tussenstand van je campagnes ziet en donaties, materiaal en mensen kan inzamelen.
Zorginstellingen

Mantelzorgondersteuning

Boogh Mantelzorg Match ondersteunt mantelzorgers van mensen met niet aangeboren hersenletsel door het leveren van respijtzorg voor maximaal 3 uur in de week.

Waar

Van Bijnkershoeklaan 10
Utrecht

Aanmelden

Boogh Mantelzorg Match - mantelzorgmatch@boogh.nl - 612372265
Adviesbureaus

STIPO - team stedelijke ontwikkeling

In opdracht van Gemeente Utrecht en Samen voor Overvecht werkt aan het Groene Lint door middel van een participatief traject in de buurt.

Aanmelden

Siënna Veelders - sienna.veelders@stipo.nl
Glasservice

Glaspunt BV Overvecht

Dé glaszetter in Utrecht

Glaspunt is de glasschade hersteller van Utrecht. Met onze 24 uursservice zijn wij altijd bereikbaar om glasschade op te lossen. Omdat je natuurlijk zo snel mogelijk uw schade herstelt wil hebben, beloven wij bij nood binnen een half uur ter plaatse te zijn. Onze glaszetters plaatsen altijd volgens de norm en zijn vakkundig opgeleid.

Duurzaam wonen? Neem isolatieglas van Glaspunt

Duurzaam wonen vinden wij zeer belangrijk en samen streven wij naar een duurzame wijk. Een goede start is dan het optimaal isoleren van je woning. Heb je wel eens nagedacht over isolatieglas? Neem dan contact op! Wij plaatsen alle soorten isolatieglas. En voor jouw zekerheid geven wij op alle soorten dubbel glas 15 jaar garantie inclusief montage.

Kom bij ons werken

Glaspunt is op zoek naar enthousiaste ervaren glaszetters! Check onze vacature via www.glas.nl/vacature of kijk op ons prikbord "Glaszetters gezocht" en klik op meer informatie.

Waar

Tennesseedreef 2
Utrecht

Aanmelden

Joris - j.janssen@glas.nl
Vrijwilligerswerk

MDT Make a Difference Today - Humanitas Overvecht

Jij wilt je toch ook inzetten voor een ander én daarbij je eigen talenten ontwikkelen? En dat het ook nog eens past binnen jouw kostbare tijd? Wij bieden je een mooie ervaring tijdens onze MDT reis!

In zes maanden tijd ga je wekelijks aan de slag met vrijwilligerswerk dat bij jou past. Misschien wil je als taalmaatje iemand helpen met het beter leren spreken van de Nederlandse taal of wil je een andere jongeren helpen met het op orde krijgen van zijn/haar financiën. Of misschien is social media wel helemaal jouw ding. We zoeken samen naar de beste plek voor jou.

Ook ga je in een groep met andere enthousiaste jongeren aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Zo ontdek je met de talentenscan wie je bent en waar nu écht je talenten liggen. En er zijn nog vele andere toffe trainingen die je naar jouw smaak kunt kiezen!

MDT is voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Het stukje talentonwikkeling is voor een periode van 6 maanden en je kunt starten op een moment dat het jou goed uitkomt.

Waar

Christiaan Krammlaan 2
Utrecht

Aanmelden

Humanitas Utrecht - utrecht@humanitas.nl

Stichting JoU

Aanmelden

Charly Fledderus - charly.fledderus@jou-utrecht.nl
Buurthuizen

De Dreef

Verzamelgebouw met verschillende organisaties die zich richten op maatschappelijke thema's, waaronder sport en beweging.

Waar

Schooneggendreef 27
Utrecht

Aanmelden

Hanna Jansen - hanna@project-o.nl
Theater

SET Musical- en Theaterschool

Dé leukste Musical- en Theaterschool Utrecht.

Leer welke week nieuwe moves, dansen, liedjes, toneelteksten of theaterspelletjes.

Alles wat je hebt geleerd zetten we om in een voorstelling, een presentatie of een grote musical.

Dinsdag (locatie OBS Spoorzicht) Breakdance | Musical

Zaterdag (locatie OBS Spoorzicht) Dans | Musical | Theater | Zang

Check de website:

http://set-producties.nl/cursussen/

Waar

Teun de Jagerdreef 1
Utrecht

Aanmelden

Sam Beisser - info@set-producties.nl
Sport

SportUtrecht Wijksportteam Overvecht

Alle bewoners van Overvecht in beweging krijgen.

Dat is wat het wijksportteam van SportUtrecht wil. Beweegmakelaars en de buurtsportcoaches doen dat in de buurtcentra, op scholen, op de playgrounds en bij sportverenigingen. https://www.sportutrecht.nl/overvecht/

Aanmelden

Linda Willemsen - linda.willemsen@sportutrecht.nl - 06-83443223
Advies

Buren Helpen Buren

Buren Helpen Buren zijn actieve Overvechters die mensen helpen met allerlei administratieve vragen. Hierbij kun je denken aan het aanvragen van een DigId, een u-pas of een telefoontje naar de zorgverzekering. We werken samen met de buurtteams, Werk en Inkomen, UWV en U-centraal binnen de Bijenkorven in Buurtcentrum de Boog en aan de Gloriantdreef

Aanmelden

Mark Verhoef - mark@desocialepionier.nl
Sociaal

Voedseltuin Overvecht

Wij geloven in een wijk waarin het fijn is om elkaar te ontmoeten, te werken en te delen in wat de natuur ons geeft. Met respect voor elkaar en met plezier in het samen oogsten.Onze droom is lokaal verbouwd en (h)eerlijk voedsel uit de eigen wijk, betaalbaar en bereikbaar voor iedereen.Vanuit Voedseltuin Overvecht bouwen wij aan een lokaal duurzaam merk: ProefLOKAALOvervecht.

De groenten die in de tuin worden verbouwd verkopen we aan lokale cateraars en horeca in de wijk en in onze eigen winkel. Van kweken tot eten: zo van het land op je bord, in je eigen buurt.

Want wij geloven dat het kan en we maken het waar: gezonde biologische groenten voor een eerlijke prijs, lokaal geproduceerd en met liefde bereid. Dus: Proef LOKAAL Overvecht.

Waar

Gangesdreef 7
Utrecht

Aanmelden

Mark Verhoef - mark@desocialepionier.nl
Educatie

Taal Doet Meer Overvecht

Taal Doet Meer zorgt er met 1000 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Ook in Utrecht Overvecht bieden vrijwillige taalcoaches, taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.

In Utrecht Overvecht zijn we actief met jongeren én volwassen projecten. Alex over zijn mentorproject met Damian (15): "Af en toe doen we ook wat anders dan huiswerk maken, zoals een bezoekje aan Dierentuin Artis. Damians enige onvoldoende op het rapport was voor biologie, dus dit uitje leek me een goede keuze!".

Waar

Koningin Wilhelminalaan 8
Utrecht

Aanmelden

Taal Doet Meer - info@taaldoetmeer.nl
Festival

Festival Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen! Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer.

Het festival vindt plaats op de gezellige Neude, het avontuurlijke Fort Ruigenhoek en verschillende Utrechtse theaters.

Waar

Grave van Solmsstraat 2
Utrecht

Aanmelden

Festival Tweetakt - publiciteit@tweetakt.nl
Helpen

Get a Grip - Humanitas Overvecht

Geldstress, dat wil je niet!

Als vrijwilliger bij Get a Grip help je een jongere om grip te krijgen op zijn geldzaken. Je leert de jongere hoe hij goed met geld om kan gaan, zodat hij weet wat er maandelijks binnenkomt en wat eruit gaat. Ook kun je helpen met overzicht te krijgen over de administratie zoals het ordenen van de overeenkomsten en contracten met instanties of bedrijven. Samen zoeken jullie naar een oplossing als de geldzaken uit de hand dreigen te lopen.

Als vrijwilliger bij Get a Grip:

 • help je een jongere online of kom je bij hem thuis
 • zorg je er samen met de jongere voor dat hij zijn geldzaken weer helemaal op orde krijgt en er zelf mee verder kan.
 • krijg je scholing en begeleiding van Humanitas

Humanitas - OvervechtHumanitas is er voor mensen die een tijdelijk steuntje in de rug nodig hebben. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren spreken van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/utrecht.

Waar

Christiaan Krammlaan 2
Utrecht

Aanmelden

Humanitas Utrecht - utrecht@humanitas.nl
Samenkomst

Lotgenotengroep partnerverlies - Humanitas Overvecht

Wanneer je je partner verloren bent kan deelname aan Lotgenotengroep Partnerverlies veel steun geven. Juist als je niet weet hoe je verder moet, dankzij herkenning en erkenning.

Het verlies van een partner is bijzonder ingrijpend. Je staat er alleen voor. De gezamenlijke toekomst is ineens verdwenen, de lege plek aan tafel en naast je in bed maken het gemis erg voelbaar. Daarnaast sta je nu alleen voor alle praktische zaken die gedaan moeten worden. In de Lotgenotengroep partnerverlies ontmoet je mensen die jouw verhaal en gevoelens herkennen. Dat geeft steun.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: het overlijden, de uitvaart, reacties van mensen in de omgeving, herinneringen: opzoeken of vermijden? Hoe ga je om met gevoelens zoals boosheid, angst en schuldgevoel? Hoe ga je om met speciale dagen? Hoe zorg je voor jezelf? De toekomst: nabestaan of voortleven? En vanzelfsprekend gesprekspunten die de deelnemers inbrengen.

In een lotgenotengroep voel je dat je niet alleen staat. Doordat iedereen in de groep iets vergelijkbaars heeft meegemaakt, is er vanaf het begin veel herkenning en begrip. Door het delen van verhalen, ervaringen en gevoelens van anderen, ontvang je niet alleen steun, maar geef je het ook.

De lotgenotengroep bestaat uit vijf tot acht personen en komt acht maal bijeen gedurende drie maanden. De groep wordt begeleid door Willemien Ausems en Renee Lommen, van het project Steun bij Rouw.

Heb je behoefte om deel te nemen aan een groep? Voorafgaand aan de groep nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Wil je meer informatie of eerst even een gesprek voor je je aanmeldt: je bent van harte welkom!

Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn gaat de groep van start.

Waar

Christiaan Krammlaan 2
Utrecht

Aanmelden

Humanitas Utrecht - utrecht@humanitas.nl
Helpen

Steun bij Rouw - Humanitas Overvecht

Wanneer je iemand bent verloren aan de dood, kan je je heel alleen voelen met dit grote gemis en verdriet.

Met Steun Bij Rouw reik je iemand de hand die een verlies moet verwerken. Aandacht biedt troost. Je kunt je goed verplaatsen in iemand die rouwt en die dat een plaats probeert te geven. Je luistert écht en geeft aandacht. Jouw betrokkenheid maakt het contact tijdens thuisbezoeken zo waardevol. Want herkenning, erkenning en steun bieden troost.

Als vrijwilliger bij Steun bij Rouw:

 • weet je uit eigen ervaring wat het is om te rouwen en met verlies om te gaan
 • breng je gedurende een halfjaar tot een jaar huisbezoeken
 • krijg je scholing en begeleiding door Humanitas

Humanitas - OvervechtHumanitas is er voor mensen die een tijdelijk steuntje in de rug nodig hebben. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren spreken van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/utrecht.

Waar

Christiaan Krammlaan 2
Utrecht

Aanmelden

Humanitas Utrecht - utrecht@humanitas.nl
Helpen

Maatjesproject Slachtoffers van Mensenhandel - Humanitas Overvecht

Kijken naar de toekomst.

Slachtoffers van binnenlandse en buitenlandse mensenhandel, van eergerelateerd en huiselijk geweld of (ex)prostituees vinden het vaak lastig om nieuwe contacten op te bouwen en om mensen weer te durven vertrouwen. Door oude banden en gevoelens is het soms lastig om op de toekomst te richten.

Als vrijwilliger bij MSM onderneem je met je maatje leuke activiteiten zoals koken, winkelen of naar de sportschool gaan. Ook kan je maatje behoefte hebben aan een luisterend oor of een goed gesprek. Het doel is dat je maatje weer vertrouwen in anderen en in zichzelf krijgt. Het contact is gericht op de toekomst, niet het verleden.

Als vrijwilliger bij MSM:

 • spreek je (ongeveer) een jaar regelmatig af met je maatje
 • bepaal je samen wat voor activiteiten jullie ondernemen
 • krijg je scholing en begeleiding door Humanitas

Humanitas - OvervechtHumanitas is er voor mensen die een tijdelijk steuntje in de rug nodig hebben. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren spreken van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/utrecht.

Waar

Christiaan Krammlaan 2
Utrecht

Aanmelden

Humanitas Utrecht - utrecht@humanitas.nl
Helpen

Studiemaatjes - Humanitas Overvecht

Samen student zijn!

Studeren of het studentenleven ontdekken kan lastig zijn als er sprake is van (psychische) problematiek. Als vrijwilliger bij Studiemaatjes sta je naast een andere student, zodat hij zijn verhaal bij je kwijt kan, je hem kan helpen bij het studeren, maken van een planning, stellen van prioriteiten of het leren kennen van het sociale studentenleven.

Als studiemaatje:

 • spreek je (ongeveer) een jaar elke week af met je maatje
 • ga je naar het huis van je maatje of gaan jullie er samen op uit - naar de stad, bibliotheek of waar je maar wilt!
 • studeer je samen, help je met plannen of drink je een kopje koffie
 • krijg je scholing en begeleiding door Humanitas

Humanitas - Overvecht

Humanitas is er voor mensen die een tijdelijk steuntje in de rug nodig hebben. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren spreken van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/utrecht.

Waar

Christiaan Krammlaan 2
Utrecht

Aanmelden

Humanitas Utrecht - utrecht@humanitas.nl
Financieel

Thuisadministratie - Humanitas Overvecht

Thuisadministratie helpt mensen om weer greep te krijgen op hun financiën.

Als vrijwilliger bij Humanitas Thuisadministratie geef je mensen overzicht op hun administratie. Soms komt daar door een ingrijpende gebeurtenis de klad in. En voor iemand het weet, ontstaan er schulden. Met jouw hulp kunnen mensen hun zaken weer zelfstandig regelen.

Als vrijwilliger bij Thuisadministratie:

 • spreek je (ongeveer) een jaar wekelijks af met je maatje
 • ondersteun je je maatje zodat hij/zij binnen een jaar zelf de financiën kan doen
 • krijg je scholing en begeleiding door Humanitas

Humanitas - Overvecht

Humanitas is er voor mensen die een tijdelijk steuntje in de rug nodig hebben. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren spreken van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/utrecht.

Waar

Christiaan Krammlaan 2
Utrecht

Aanmelden

Humanitas Utrecht - utrecht@humanitas.nl
Sociaal

Vriendschappelijk Huisbezoek - Humanitas Overvecht

Van aandacht knapt elk mens op.

De deelnemers aan Vriendschappelijk Huisbezoek willen graag bezoek ontvangen. Gewoon, om eens een praatje te kunnen maken. Mensen zijn blij met iemand die even tijd voor hen heeft. Je kunt echt iets voor iemand betekenen. Je wordt gekoppeld aan een deelnemer met wie je in elk geval enkele hobby’s of interesses deelt.

Als vrijwilliger bij Vriendschappelijk Huisbezoek:

 • spreek je (ongeveer) een jaar eens per twee weken 2 uur af met je maatje
 • ga je naar het huis van je maatje of gaan jullie er samen op uit - naar de stad, het buurthuis of waar je maar wilt.
 • krijg je scholing en begeleiding door Humanitas

Humanitas - OvervechtHumanitas is er voor mensen die een tijdelijk steuntje in de rug nodig hebben. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren spreken van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/utrecht.

Waar

Christiaan Krammlaan 2
Utrecht

Aanmelden

Humanitas Utrecht - utrecht@humanitas.nl
Taalles

Taalmaatjes - Humanitas Overvecht

Met taal meer mens!

Als Taalmaatje help je een ander beter Nederlands spreken - voor een gesprek met de huisarts, bij de groenteboer of een babbeltje met de buurvrouw. De deelnemers aan het Taalmaatjesproject komen uit alle windstreken en willen graag beter Nederlands leren spreken.

Als Taalmaatje:

 • spreek je (ongeveer) een jaar elke week af met je maatje
 • ga je naar het huis van je maatje of gaan jullie er samen op uit - naar de stad, bibliotheek of buurthuis of wat je maar wilt!
 • oefen je samen ongeveer 1,5 - 2 uur en geef je wat huiswerk op
 • krijg je scholing en begeleiding door Humanitas

Wil jij iemand begeleiden naar beter Nederlands, zodat je maatje zich beter kan redden in de samenleving? We vertellen je graag meer over het Taalmaatjesproject en de begeleiding die we vanuit Humanitas aan onze vrijwilligers bieden!

Humanitas - Overvecht

Humanitas is er voor mensen die een tijdelijk steuntje in de rug nodig hebben. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren spreken van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. Kijk voor meer informatie op www.humanitas.nl/utrecht.

Waar

Christiaan Krammlaan 2
Utrecht

Aanmelden

Humanitas Utrecht - utrecht@humanitas.nl
Muziekopleidingen

Stichting MuziekRoute

In de Utrechtse wijk Overvecht krijgen alle leerlingen van de basisscholen tijdens schooltijd muziekles van vakdocenten. Ze zingen én spelen op muziekinstrumenten. Gemotiveerde leerlingen kunnen na schooltijd muziekles volgen op hun instrument en tijdens de schoolvakanties kunnen ze samenspelen in het MuziekRoute ensemble. Twee keer per jaar geven de leerlingen een concert. De MuziekRoute is een samenwerking tussen de Brede School Overvecht, TivoliVredenburg en het Rosa Ensemble.

Waar

Sao Paulodreef 1
Utrecht

Aanmelden

Marga Wobma - marga@muziekroute.nl
Educatie

Enik Recovery College, locatie Overvecht

Bij Enik kom je om te leren

Enik Recovery College is een centrum voor ontwikkeling en scholing rondom herstel van psychische ontwrichting. Uniek aan Enik is dat het voor 100% wordt gerund door ervaringsgenoten (peers). Het idee is dat deelnemers zich beter leren ontwikkelen binnen een omgeving met mensen met gelijksoortige ervaringen – zonder tussenkomst van ggz-hulpverleners. Door het uitwisselen van ervaringen leer, inspireer en steun je elkaar.

Waar

Neckardreef 12
Utrecht

Aanmelden

Enik Recovery College - enik@lister.nl - (030)3072278
Welzijn

Wijkleerbedrijf Overvecht

Ben, ken of weet jij iemand die wat extra aandacht van onze stagiaires kan gebruiken? Onze stagiaires dienstverlening zorg en welzijn van het ROC Midden Nederland komen graag bij u thuis om u te ondersteunen bij uw hulpvraag. Onze stagiaires kunnen u op verschillende gebieden ondersteunen, denk aan:Gezelschap, beweging, kleine huishoudelijke taken, taalondersteuning etc.Mocht u meer vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Waar

Schooneggendreef 27
Utrecht

Aanmelden

Stephanie van Beek - wijkleerbedrijfovervecht@rocmn.nl
Zoom