Prikbord van Overvecht

Ontdek de 4 oproepen van je buren

Wil jij je inzetten voor een ander?
Bij Handjehelpen kun je kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Van ‘eenvoudig’ vrijwilligerswerk tot hulp waarbij specifieke kennis of ervaring nodig is.De hulp wordt één op één gegeven. Dat wil zeggen dat je je ‘eigen’ hulpvrager hebt, die je in zijn of haar huis opzoekt. Ons vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een langere periode. Waar nodig helpen, ondersteunen en begeleiden wij je. Wil je iemand helpen bij jou om de hoek of in een andere
KINDERHULP .
Na heel lang betaald werk gedaan te hebben kies ik tegenwoordig voor werk dat ik leuk(er) vind.Bijvoorbeeld Kinderwerk:Omgaan met kinderen die wat hulp nodig hebben ligt me wel (bv. Huiswerkbegeleiding of bv. Potje voetballen met autistische jongens).Maar ook Ouderen help ik:Ik kan mensen per auto vervoeren naar bv. het ziekenhuis (kleine vergoeding voor autokosten).
CHAUFFEUR .
Ik kan mensen per auto vervoeren naar bv. het ziekenhuis (kleine vergoeding voor autokosten).Omgaan met kinderen die wat hulp nodig hebben ligt me ook wel (bv. potje voetballen met autistische jongens).
Ervaringsdeskundige Kunstenaar
Als kunstenaar met een mentale gevoeligheid ontwikkel en faciliteer ik art-based peer support bijeenkomsten. Een voorbeeld hiervan is de reeks 'Ship of Fools: Waanzin, Kunst & Herstel', waarin een schilderij van Hieronymus Bosch symbool staat voor de waanzin van de wereld.Binnen dergelijke werkgroepen zetten we inspiratiebronnen uit de kunst en cultuur als middel in om persoonlijke ervaringen en inzichten (in relatie tot mentale kwetsbaarheid, worstelingen en ontwrichting)