Aangeboden
Helpen

Sociaal Advocaat

Mijn naam is Arno Straver en ik ben sociaal advocaat gespecialiseerd in Huurrecht en Arbeidsrecht.

www.straverlegal.nl

Aangeboden
Helpen

Nieuwe mensen leren kennen en samen eten

Hoi! We stellen ons graag even aan je voor! Wij zijn Eet Mee, een landelijk platform van mensen die graag anderen ontmoeten, die houden van een goed gesprek en van lekker eten. Hou jij ook van samen eten en wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Dan is Eet Mee misschien wel iets voor jou!

Meld je aan bij Eet Mee en je kunt zelf een etentje thuis organiseren of als gast bij iemand aanschuiven. Vind je een etentje thuis nog niet zo'n fijn idee? Dan kun je ook een video-etentje organiseren. Die zijn verrassend gezellig! Je kookt iets lekkers voor jezelf, dekt de tafel gezellig, zet je laptop of tablet op tafel, logt in en je bent klaar.

Via de applicatie maak je matches voor een leuk (video-) etentje met een groepje mensen. Ga naar www.eetmee.nl voor meer informatie en je kunt meteen een account aanmaken.

Tot snel aan (de virtuele) tafel!

Prijs

€0.00
Gevraagd
Helpen

VoorleesExpress zoekt coördinatoren

Bij de VoorleesExpress komt een vrijwillige voorlezer wekelijks bij een gezin thuis om de kinderen (van 2 tot 8 jaar) voor te lezen. We stimuleren daarmee de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken samen met de ouders de taalomgeving thuis. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Als coördinator begeleid je een groepje gezinnen en voorlezers. Op die manier kan jij ervoor zorgen dat er bij nog meer gezinnen voorgelezen wordt!

Wat doe je als Coördinator VoorleesExpress?

Als coördinator begeleid je een half jaar lang een groepje gezinnen en voorlezers. Je vormt de spil tussen de gezinnen, voorlezers en de projectleiding en bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen gebeurt en legt de voortgang vast. Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen volg je drie trainingen, gegeven door de projectleiding van VoorleesExpress Utrecht. Zelf geef je die trainingen door aan jouw voorleesteam. Het coördineren van één seizoen kost ongeveer 60 tot 80 uur.

Wat heb jij in huis?

Je hebt affiniteit met kinderen, taal en culturen

Je staat open voor nieuwe ontmoetingen

Je hebt plezier in organiseren en coachen

Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar

Je bent wekelijks flexibel beschikbaar

Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een half jaar te committeren

Je bent bereid jezelf te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg jij ervoor terug?

Als coördinator kun je ervaring opdoen met een grote en diverse groep vrijwilligers en deelnemers uit allerlei culturen. Je kunt begeleiding verwachten vanuit de organisatie, je volgt een starttraining en je kunt deelnemen aan deskundigheidsbevordering en verschillende andere activiteiten. Tot slot bieden wij ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering. Met jouw inzet zorg je ervoor dat er wekelijks ontmoetingen plaatsvinden tussen Utrechters met diverse achtergronden waarbij taal de rode draad vormt. Utrechters voelen zich meer verbonden met hun stad en daar draag jij een steentje aan bij!

Heb je belangstelling voor de functie van coördinator? Neem dan contact met ons op. Ook voor eventuele vragen kun je terecht bij Mirjam van Dijk, projectleider bij Taal Doet Meer. Dit kan via voorleesexpress@taaldoetmeer.nl of 030-2947594

Prijs

€0.00
Gevraagd
Helpen

Voorleeshelden gezocht

Het nieuwe voorleesseizoen staat voor de deur en wij zijn nieuwsgierig of je interesse hebt om bij een Utrechts gezin voor te lezen. Wij hopen natuurlijk van wel, want zo’n voorleesheld als jij willen wij graag in ons team!

Door als vrijwilliger bij Taal Doet Meer aan de slag te gaan, zorg je voor verrijking op verschillende vlakken. Zo ondersteun je bij ons jeugdproject VoorleesExpress Utrecht de kinderen van anderstaligen in Utrecht met het verbeteren van de Nederlandse taal en het begrijpen van de cultuur. Twintig weken lang kom je als voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar.

Door jouw inzet zorg je ervoor dat zij zich thuis gaan voelen en mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de dokter te gaan, een baan te vinden of je huiswerk te maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal doet meer collega’s erbij en word je begeleid en getraind door een coördinator.

Van jou vragen we dat je zo’n 2 uur per week op een vast moment beschikbaar bent voor een periode van 20 weken. Je bent minimaal 18 jaar en je bent in staat om gemakkelijk te communiceren met verschillende mensen. Je bent bereid om deel te nemen aan overleggen met je coördinator en natuurlijk vind je het leuk om boeken voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders daarbij te betrekken.

Prijs

€0.00
Zoom