Aapjeskooi dreumes- en peutergym

Schrijf je in voor een nieuwe periode van de Aapjeskooi. Meld je snel aan zodat je zeker bent van een plekje als de lessen weer beginnen! Bij de Aapjeskooi kun je op een veilige en verantwoorde manier bewegen met je dreumes of peuter. Even het huis uit, je energie kwijt kunnen in een nieuwe omgeving en inspiratie opdoen voor beweegactiviteiten die je thuis kunt herhalen! 

Stichting Aapjeskooi organiseert fantasierijke gymlessen voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar op woensdagochtend in Overvecht. In een gymzaal vol toestellen krijgen de kinderen alle ruimte om zelf op ontdekking te gaan en leren ze daarnaast nieuwe spelletjes en gymoefeningen met leeftijdsgenootjes. Nieuwsgierig? Meld je snel aan voor de winterperiode via www.aapjeskooi.nl. De periode start zodra de maatregelen dat toelaten en heeft o.a de thema’s: Ridders & Prinsessen, Brandweer, Superhelden en Diep in de zee. Inschrijven met U-pas is mogelijk. 

Aanmelden

Aapjeskooi - info@aapjeskooi.nl

Wilt u een leefstijlmaatje voor uw kind?

Wat doet Stichting BalanceBuddy?

Stichting BalanceBuddy koppelt leefstijlmaatjes aan gezinnen. De leefstijlmaatjes helpen het gezin naar een gezondere leefstijl. Hierbij ligt de focus op het kind, maar de ouders worden natuurlijk ook betrokken bij het proces. We helpen hiermee een te zwaar gewicht tegen te gaan of te voorkomen. Samen met u en uw kind zullen we praten over welke hulp er nodig is. 

Hoe helpen we uw kind?

We koppelen uw kind aan een leefstijlmaatje. Dit maatje is vaak een student met kennis en ervaring met een gezonde leefstijl. Het leefstijlmaatje helpt uw kind bijvoorbeeld met meer bewegen, gezonder eten en het doen van boodschappen en koken. Ook het zelfvertrouwen van uw kind komt aan bod. Het leefstijlmaatje komt een keer per week, ongeveer 1-3 uur, bij u langs.

De kosten zijn €25 voor 6 maanden.

Prijs

€25

Aanmelden

Eline Ellerbeck - eline.ellerbeck@gmail.com

Bestel een winterpakket

Bestel nu het winterse Utrecht Natuurlijk pakket. Dit pakket is speciaal door Utrecht Natuurlijk samengesteld met lokale en biologische producten. Zo hebben we hierin een heerlijke fles appelsap toegevoegd met appels van onze eigen boomgaard. Hierbij zit een recept om de koude dagen door te komen. Dit pakket is leuk om cadeau te geven. Als kerstpakket is het een echte aanrader met de kerstkoekjes erin uit eigen keuken, met een makkelijk recept, zodat u zelf of de kinderen ook lekker thuis aan de slag kunnen. Tegelijkertijd steun je met dit pakket onze Stadstuinen en Stadsboerderijen. Ook honing, thee en olijfolie zijn puur, lokaal of biologisch. De interessante winterse tuintips maken het af met een handgemaakte vetbol, om ook de vogels een extraatje te bieden deze winter.

Wat zit er in het winterse pakket?

 • Sap van de appels van stadsboerderij Koppelsteede
 • 100% pure honing van de bijen uit Leidsche Rijn
 • Losse biologische thee in een weckpotje
 • T-sac theezakjes
 • Gedroogde kruiden vanuit de moestuin van Stadsboerderij Griftsteede
 • Een tegoedbon voor 2 warme choco met slagroom op een van de locaties van Utrecht Natuurlijk
 • Biologische Extra Vierge olijfolie van kleinschalige olijfgaard in het Atlasgebergte, 250ml
 • Twisted chutney, gemaakt in Utrecht met groente en fruit dat anders verloren gaat.
 • Een handgemaakte vetbol voor de vogels
 • Winterse tuintips
 • Huisgemaakte kerstkoekjes vanuit onze Griftsteede keuken, inclusief recept
 • Heerlijke go pure vegetable chips (90gr)

We bezorgen gratis bij je thuis!

In november bezorgen we het pakket gratis bij je thuis! We bezorgen -op gepaste afstand- in de wijken van Utrecht (stad). Buiten Utrecht bezorgen we niet. We bezorgen alleen op zaterdag.

Bestel via onze website: utrechtnatuurlijk.nl/winterpakket

Prijs

€39.95

Enthousiaste harde werker gezocht

Ben jij of ken jij een harde werker met ervaring in glaszetten? Dan zoeken wij jou! Glaspunt heeft namelijk weer ruimte voor nieuwe glaszetters. Je begint je ochtend met een bakkie koffie in onze loods aan het randje van Overvecht (Tenneseedreef 2). Vervolgens laad jij de bus vol met het juiste glas en ga je op pad in heel Utrecht om glas te zetten. Je herstelt glasschade en renoveert huizen door middel van isolatieglas. Een baan waarvan wij je kunnen verzekeren dat je lekker met je handen bezig bent, je onder de mensen bent en op veel verschillende plaatsen in en rondom Utrecht komt. Wekt dit je interesse? Check dan snel de vacature!

Aanmelden

Dorinke - d.klomp@glas.nl

CHAUFFEUR .

Ik kan mensen per auto vervoeren naar bv. het ziekenhuis (kleine vergoeding voor autokosten).

Omgaan met kinderen die wat hulp nodig hebben ligt me ook wel (bv. potje voetballen met autistische jongens).

Aanmelden

Hans Kottier - hans.kottier@casema.nl

KINDERHULP .

Na heel lang betaald werk gedaan te hebben kies ik tegenwoordig voor werk dat ik leuk(er) vind.

Bijvoorbeeld Kinderwerk:

Omgaan met kinderen die wat hulp nodig hebben ligt me wel (bv. Huiswerkbegeleiding of bv. Potje voetballen met autistische jongens).

Maar ook Ouderen help ik:

Ik kan mensen per auto vervoeren naar bv. het ziekenhuis (kleine vergoeding voor autokosten).

Aanmelden

Hans Kottier - hans.kottier@casema.nl

Herstelwerkgroepen, trainingen, retreats

De herstelacademie Enik Recovery College biedt een programma aan voor mensen die persoonlijk ervaring hebben met ontwrichting door een psychische aandoening of verslaving. De trainingen en werkgroepen zijn voor en door deelnemers. Zo deel je in herstelwerkgroepen je ervaringen en raak je geïnspireerd door andermans verhalen. Je kan je bewust van jezelf worden en inzicht krijgen in hoe er te leven valt met je psychische uitdagingen. Het delen van ervaringen kan daarnaast via creatieve, aandachtige of actieve werkvormen, zoals zingen, tekenen en wandelen. Enik Retreat is een full-time midweek training met overnachting. 

Meer informatie en aanmelding: www.enikrecoverycollege.nl/programma of haal een papieren folder bij een van onze locaties in Hoograven, Overvecht, Leidsche Rijn, Houten en IJsselstein.

Aanmelden

Enik Recovery College - enik@lister.nl - (030)3072278
Zoom