Hulp grammatica nedelands

Ik ben op zoek naar iemand, die als vrijwilliger/stagiaire me met grammatica wilt helpen. Ik heb ongeveer B2 niveau. In het verleden had ik niet zo echt cursussen gedaan en in mn geval wordt nu echt lastig. ik past bijna nergens bij cursussen.

Aanmelden

Nataliia S - natali428@hotmail.com

Help mee!

Vacature 2 vrijwilliger "Burenverbinders" voor klussendienst/burennetwerk Overvecht

Er wordt gewerkt aan een klussenteam Overvecht.

Heb jij zin om je in te zetten voor Overvecht?

Ben jij digitaal vaardig om een web-applicatie te beheren?

Kan jij vraag en aanbod op elkaar afstemmen?

Samenwerken met het klusteam en andere social organisaties

Dan ben jij onze kandidaat!

Wat krijg je er voor terug:

Grote waardering van bewoners waar klussen gedaan worden

Uitbreiden van je eigen netwerk

Ondersteuning vanuit professionele organisatie.

Mail naar

Maartje Kraanen: mkraanen@dock.nl

Jasper van der Steen j.van.der.steen@btosociaalutrecht.nl

Aanmelden

Tjitske van der Woude - tvdwoude@dock.nl

Duurzaam wonen Utrecht - met dubbel glas

Wilt u duurzamer wonen? Of heeft u buur al wel isolatiemaatregelen getroffen maar u nog niet? Wij adviseren u graag over HR++ dubbel glas. Dit is het meest isolerende glas van dit moment wat in bijna ieder kozijn past! Laten we met zijn allen gaan voor een duurzame wijk. En uiteraard geniet u van alle voordelen: beter wooncomfort, lagere energierekening, verbeterde isolatiewaarde en hogere woningwaarde.

Aanmelden

Dorinke - d.klomp@glas.nl

Cursus Mindfulness

Op maandag 17 mei 2021 start er een nieuwe cursus Mindfulness bij De Strooij. Wil je meer energie krijgen en relaxter in het leven staan? Schrijf je dan in!

Mindfulness is een training om uit je hoofd te gaan en in je lijf te komen. Daardoor ontspan je en is het gemakkelijker te genieten van het moment. Dit doe je door ademoefeningen, bewegingsoefeningen en visualiseren.

Klik hier voor meer informatie

Foto: Lesly Juarez op Unsplash

Aanmelden

Isis Torensma - isis.torensma@wij30.nl - 06 554 933 96

Digiwijs inloop voor digitale hulpvragen

Digiwijs 3.0 wil meer doen om mensen met vragen over digitale zaken te helpen. Daarom start Digiwijs 3.0 vanaf maart 2021 in een aantal wijken een pilot met digitale inloop. In WIJ 3.0 De Strooij kun je op woensdagochtend tussen 10 en 12 uur terecht.

Voor welke vragen is deze inloop? Denk aan bestellingen doen in een internetwinkel, videobellen, online een afspraak maken met de gemeente of een gezondheidscentrum. Samen komen we er wel uit!

Meer informatie of een afspraak maken? Bel met 06 574 35 752

Aanmelden

Willem Klein Hesselink - willem.kleinhesselink@wij30.nl - 652057702

Kleding verstellen

Heeft U kleding wat versteld moet worden, bv. een nieuwe rits inzetten, een broek inkorten, of iets vermaken? naald&draad kan dit voor een schappelijke prijs voor u doen. Het mooie hiervan is dat u hiermee helpt de deelnemers een mooi vak te leren. De deelnemers die bij naald&draad werken zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij zijn geopend van maandag t/m dinsdag van 10.30u-16.00u

Aanmelden

Ria Kroon - ria.kroon@wij30.nl - 06-55493397

Aapjeskooi dreumes- en peutergym

Schrijf je in voor een nieuwe periode van de Aapjeskooi. Meld je snel aan zodat je zeker bent van een plekje als de lessen weer beginnen! Bij de Aapjeskooi kun je op een veilige en verantwoorde manier bewegen met je dreumes of peuter. Even het huis uit, je energie kwijt kunnen in een nieuwe omgeving en inspiratie opdoen voor beweegactiviteiten die je thuis kunt herhalen! 

Stichting Aapjeskooi organiseert fantasierijke gymlessen voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar op woensdagochtend in Overvecht. In een gymzaal vol toestellen krijgen de kinderen alle ruimte om zelf op ontdekking te gaan en leren ze daarnaast nieuwe spelletjes en gymoefeningen met leeftijdsgenootjes. Nieuwsgierig? Meld je snel aan voor de winterperiode via www.aapjeskooi.nl. De periode start zodra de maatregelen dat toelaten en heeft o.a de thema’s: Ridders & Prinsessen, Brandweer, Superhelden en Diep in de zee. Inschrijven met U-pas is mogelijk. 

Aanmelden

Aapjeskooi - info@aapjeskooi.nl

Wilt u een leefstijlmaatje voor uw kind?

Wat doet Stichting BalanceBuddy?

Stichting BalanceBuddy koppelt leefstijlmaatjes aan gezinnen. De leefstijlmaatjes helpen het gezin naar een gezondere leefstijl. Hierbij ligt de focus op het kind, maar de ouders worden natuurlijk ook betrokken bij het proces. We helpen hiermee een te zwaar gewicht tegen te gaan of te voorkomen. Samen met u en uw kind zullen we praten over welke hulp er nodig is. 

Hoe helpen we uw kind?

We koppelen uw kind aan een leefstijlmaatje. Dit maatje is vaak een student met kennis en ervaring met een gezonde leefstijl. Het leefstijlmaatje helpt uw kind bijvoorbeeld met meer bewegen, gezonder eten en het doen van boodschappen en koken. Ook het zelfvertrouwen van uw kind komt aan bod. Het leefstijlmaatje komt een keer per week, ongeveer 1-3 uur, bij u langs.

De kosten zijn €25 voor 6 maanden.

Prijs

€25

Aanmelden

Eline Ellerbeck - eline.ellerbeck@gmail.com

Enthousiaste harde werker gezocht

Ben jij of ken jij een harde werker met ervaring in glaszetten? Dan zoeken wij jou! Glaspunt heeft namelijk weer ruimte voor nieuwe glaszetters. Je begint je ochtend met een bakkie koffie in onze loods aan het randje van Overvecht (Tenneseedreef 2). Vervolgens laad jij de bus vol met het juiste glas en ga je op pad in heel Utrecht om glas te zetten. Je herstelt glasschade en renoveert huizen door middel van isolatieglas. Een baan waarvan wij je kunnen verzekeren dat je lekker met je handen bezig bent, je onder de mensen bent en op veel verschillende plaatsen in en rondom Utrecht komt. Wekt dit je interesse? Check dan snel de vacature!

Aanmelden

Dorinke - d.klomp@glas.nl

CHAUFFEUR .

Ik kan mensen per auto vervoeren naar bv. het ziekenhuis (kleine vergoeding voor autokosten).

Omgaan met kinderen die wat hulp nodig hebben ligt me ook wel (bv. potje voetballen met autistische jongens).

Aanmelden

Hans Kottier - hans.kottier@casema.nl

KINDERHULP .

Na heel lang betaald werk gedaan te hebben kies ik tegenwoordig voor werk dat ik leuk(er) vind.

Bijvoorbeeld Kinderwerk:

Omgaan met kinderen die wat hulp nodig hebben ligt me wel (bv. Huiswerkbegeleiding of bv. Potje voetballen met autistische jongens).

Maar ook Ouderen help ik:

Ik kan mensen per auto vervoeren naar bv. het ziekenhuis (kleine vergoeding voor autokosten).

Aanmelden

Hans Kottier - hans.kottier@casema.nl

Een handje helpen? Word ook vrijwilliger

Wil jij je inzetten voor een ander?

Bij Handjehelpen kun je kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Van ‘eenvoudig’ vrijwilligerswerk tot hulp waarbij specifieke kennis of ervaring nodig is.

De hulp wordt één op één gegeven. Dat wil zeggen dat je je ‘eigen’ hulpvrager hebt, die je in zijn of haar huis opzoekt. Ons vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een langere periode. Waar nodig helpen, ondersteunen en begeleiden wij je.

Aanmelden

Daphne Kroon Regiocoördinator Overvecht - info@handjehelpen.nl - 06-435 68 696
Zoom